Serveis
Andorra Parl'App
Viernes 04 febrero de 2022 / Notícias
Durant els darrers mesos, des del programa “Infoturisme”, format per Andorra Turisme i els set comuns, s’ha dut a terme una renovació dels miradors i panells interpretatius “Natura en ruta” que es troben repartits per tot el Principat. La voluntat d’aquesta iniciativa, és millorar l’accessibilitat per a tots els públics i d’aquesta manera fomentar el turisme inclusiu a Andorra.

Es tracta de 14 miradors i panells interpretatius que estan situats en alguns dels indrets més populars del país, i on s’hi pot arribar fàcilment amb qualsevol vehicle.

Parl’APP ha elaborat aquests plafons informatius incorporant continguts en Braille, un sistema tactovisual per a donar accés també a persones amb discapacitat visual, així com imatges en relleu que ajuden a percebre millor les informacions. La intenció és facilitar també la comprensió i el coneixement de la fauna i flora autòctones, així com els pics i muntanyes de l’entorn a les persones amb diversitat funcional.

També s’han incorporat codis QR del projecte Parl’App que, mitjançant els dispositius mòbils dels usuaris permeten enllaçar amb els vídeos inclusius en llengua de signes,  locutats i subtitulats. Les informacions dels codis QR estan disponibles en català, castellà, francès i anglès.

De la mateixa manera, també s’han efectuat canvis en l’estructura dels miradors i panells interpretatius, tot rebaixant la seva alçada amb l’objectiu que les persones amb mobilitat reduïda puguin accedir més còmodament a les informacions que es detallen. Aquests canvis pretenen millorar l’accessibilitat al patrimoni natural del país a tot tipus de públic.
 
En concret, s’han millorat miradors i panells interpretatius a raó de dos per parròquia. A les Valls d’Orient, a Canillo, s’ha reformat el panell interpretatiu de la Vall d’Incles i el mirador del Collet de Montaup; i a Encamp el panell interpretatiu dels Cortals d’Encamp i el mirador d’Encamp. De l’altra banda, a les Valls del Nord, a Ordino s’han renovat el punt panoràmic del Planell d’Encodina i el panell interpretatiu de la Font de la Navina i a La Massana el mirador de la Roca de la Sabina i el panell interpretatiu de la Font del Besurt.

Pel que fa a la vall central, s’ha modificat el panell interpretatiu del Pont de la Margineda i el mirador de la Comella a Andorra la Vella; el punt panoràmic del Coll de Jou i el panell interpretatiu de Prats Gavatx a Sant Julià de Lòria i els panells interpretatius del Camí de les Fonts i de Sa Calma a Escaldes-Engordany.Notícies relacionades:

(3 de novembre del 2021)
Fent el test als plafons ecoturístics

(5 d'agost del 2022)
Andorra, destinació de turisme accessible
 
Foto de portada 1: Andorra Turisme
Fotos de portada 2 i 3: Andorra Parlapp
En ordre d'aparició: Marc Latorre (Ex- president de l'Associació de Discapacitats Visuals i Auditius d'Andorra) | Xavi Fernández (Col·laborador de Parlapp)

 
¿Quieres compartirlo en tus redes sociales?