Serveis
Andorra Parl'App
Martes 21 marzo de 2023 / Notícias
Com a part de les iniciatives per poder fer els museus nacionals més accessibles, l’Espai Columba ja disposa d’un quadre tàctil amb la representació del Crist en Majestat i els quatre evangelistes de l’església de Santa Coloma fet amb la mateixa tècnica que les pintures originals però amb relleu.

Ara aquesta obra és accessible per tothom. La restauradora Íngrid Forell Lluch propietària de Vell a Bell, empresa especialitzada en restauració de mobles i objectes, decoració i artesania, s’ha encarregat de reproduir-lo. I ha quedat espectacular!

Fotografía del moble de les pintures amb la placa parlapp
Foto: Facebook - Museus d'Andorra

Parlapp s’ha encarregat de fer que el quadre s’exposi en una taula amb alçada i característiques accessibles i ha inclòs Braille i un codi QR, amb audiodescripció, llengua de signes i subtitulació, en quatre idiomes. L’àudio s’ha gravat de forma que sigui el més inclusiu possible, incloent instruccions sobre com interpretar els relleus alhora que es van explicant els diferents personatges d’aquestes pintures romàniques, sent un disseny universal d’interès per a tothom.

Així, aquesta representació s’incorpora dins del Museu seguint les premisses de la nova definició de museu com a espai accessible que fa l’ICOM, l’organització internacional de museus implicada en la preservació i que té com a missió assegurar la continuïtat i difondre entre la societat els valors del patrimoni cultural.

Altres notícies relacionades:

(21 de març de 2023)
Coneix a Don Guillem d'Areny-Plandolit
¿Quieres compartirlo en tus redes sociales?