Serveis
Andorra Parl'App
Martes 21 marzo de 2023 / Notícias
El quadre de Don Guillem d’Areny – Plandolit ara és accessible per tothom. Parlapp ha reelaborat el retrat de Don Guillem, afegint-li relleus de forma que les persones amb discapacitat visual i visió reduïda puguin recórrer l'obra amb el seu tacte per fer-se una idea de quin aspecte tenia aquest il·lustre personatge històric. Entre altres coses, podran percebre la seva característica barba ondulada o la Creu d’Isabel la Catòlica, amb forma de medalla i cinc puntes.


Foto: Facebook - Museus d'Andorra

El quadre inclou un codi QR, amb audiodescripció, llengua de signes i subtitulació, en quatre idiomes, tot senyalitzat en una placa amb Braille i pictogrames. L’àudio s’ha gravat de forma que sigui el més inclusiu possible, incloent instruccions sobre com interpretar els relleus alhora que es va explicant qui era Don Guillem, sent un disseny universal d’interès per a tothom.


Foto: Parlapp

Així, aquesta representació s’incorpora dins del Museu seguint les premisses de la nova definició de museu com a espai accessible que fa l’ICOM, l’organització internacional de museus implicada en la preservació i que té com a missió assegurar la continuïtat i difondre entre la societat els valors del patrimoni cultural.

Des de Parlapp ens sentim especialment orgullosos en col·laborar per fer més propera una obra que representa un personatge tant important pel Principat, el primer síndic en el procés de reforma de les institucions.

Altres notícies relacionades:


(21 de març del 2023)
Ara ja pots tocar la història a l'Espai Columba
 
¿Quieres compartirlo en tus redes sociales?