Serveis
Millorem l'accés a la informació dels punts Parlapp
Andorra Parl'App
Martes 21 marzo de 2023 / Notícias
Parlapp ha desenvolupat per a Infoturisme (format per Andorra Turisme i els Departaments de Turisme dels comuns de les 7 parròquies d’Andorra) un projecte que fa accessible més de 150 llocs d’interès turístic del país. Ara, es facilita que qualsevol persona que visiti aquests punts culturals, en el moment que sigui, pugui tenir accés a una informació ràpida, directa i instantània sobre el lloc, en àudio, llengua de signes i subtitulació; tot això en el seu idioma. És a dir, a partir del disseny universal, es facilita la informació en igualtat de condicions a totes les persones.

Aquest servei té lloc a través del codi QR que es presenta dins de les plaques Parlapp instal·lades als llocs turístics. Uns panells dissenyats per a tothom, on s’inclouen relleus, Braille i pictogrames inclusius.


La Família Vázquez, escanejant la placa “Mola i Serradora de Cal Pal” durant el Fam-Trip del setembre 2022

El nostre #CodiPerfecte porta a un menú, també adaptat per ser utilitzat per a persones amb discapacitat visual, en el que només cal escollir l’idioma i accedir al contingut; a continuació deixem un exemple del menú “Mola i Serradora de Cal Pal” de l’itinerari Riberamunt d’Ordino.Aquest projecte va ser presentat a l’octubre del 2021, i ara alguns d’aquests punts se’ls hi està afegint un apartat amb fotografies, totes amb text alternatiu que permet l’accés a persones amb discapacitat visual.En aquest context, també es facilita l’accés als llocs culturals en cas que aquests estiguin tancats o no siguin accessibles en el moment de la visita.

Altres notícies relacionades:


(16 de setembre de 2022)
Andorra acull un Fam-Trip per promocional el turisme inclusiu


(26 d’octubre de 2021)
Presentació projecte Parlapp a Andorra


(2 de juliol de 2021)
Presentació Riberamunt
 
¿Quieres compartirlo en tus redes sociales?