Serveis
Participació de Parlapp a la Xarxa Transfronterera Educació Pirineus Viu
Andorra Parl'App
Miércoles 26 octubre de 2022 / Notícias
Parlapp ha participat a la 25ena Trobada Anual de la Xarxa Transfronterera Educació Pirineus Vius.

La Xarxa Transfronterera Educació Pirineus Vius, formada per 85 entitats de l’àmbit de l’educació ambiental i de la sensibilització per al patrimoni pirinenc, situades a França, Espanya i Andorra, i reunides en dinàmiques participatives des de 1997, reafirma, davant els reptes presents i futurs de la serralada, la necessitat d’oferir un turisme responsable i sostenible als Pirineus.

La Xarxa Educació Pirineus Vius és un actor de ple dret pel que fa al sector turístic territorial des de fa gaire bé 25 anys. Els membres d’aquesta xarxa, al servei del patrimoni dels Pirineus, demostren un saber fer i una capacitat creativa, innovadora i solidaria. Defensen una visió compartida i coherent del turisme sostenible per tota la serralada i alhora aplicable localment. Operen al cor dels territoris, en contacte permanent amb el teixit local, i afavoreixen un enfocament cooperatiu responsable.


Quim Barceló, soci-fundador de Parlapp presentant el projecte

En aquest context, aquest organisme ha volgut comptar amb l’experiència de Parlapp com a actor que ha afavorit el turisme sostenible incidint de manera transversal en diversos àmbits:
  • Social, augmentant la integració social i l’autoestima dels ciutadans i fomentant la inclusivitat.
  • Turístic, diversificant el turisme, augmentant visites de col·lectius amb diversitat funcional
  • Econòmic i emprenedor, com a projecte d’emprenedoria social nascut a Andorra, innovador i pioner, amb moltes possibilitats de difusió internacional. Alhora pensat per afavorir la integració ocupacional dels col·lectius.
  • Educatiu, amb el desenvolupament de jocs alineats amb l’educació sobre el territori i les seves dimensions patrimonials.
  • Cultural, difonent la cultura a tots els públics, augmentant les visites i obtenint dades dels llocs visitats.
  • Urbanístic, facilitant la incorporació del disseny per a tothom i l’accessibilitat universal.
Aquesta és la tercera conferència que dona Parlapp a organismes acadèmics i especialitzats en turisme accessible i sostenible.

Altres notícies relacionades:
 
(11 de gener del 2021)
Ponència a la Universitat de Girona(4 d'octubre del 2021)
Parlapp en les XII Jornades ASPREH
¿Quieres compartirlo en tus redes sociales?