Serveis
“Viure Andorra com es mereix”
Andorra Parl'App
Lunes 24 octubre de 2022 / Notícias
“Viure Andorra com es mereix” ha manifestat la presentadora del programa d’entrevistes “Frontera” de Ràdio Nacional d’Espanya (RNE) després de sentir en què consistia el projecte Parlapp.

“Frontera” és un espai que aborda els reptes contemporanis en els àmbits social, econòmic, polític, cultural o científic, des dels plantejaments de l'humanisme i adreçat a un públic plural.

Quim Barceló, soci-fundador de Parlapp ha explicat els inicis del projecte, com va sorgir, la necessitat que ve a cobrir, els avantatges que implica el seu ús com és la facilitat de l’accés, la disponibilitat tots els dies de l’any en qualsevol moment que l’usuari ho desitgi i l’accessibilitat universal sense fer distincions.

En aquest sentit, ha fet menció de com Parlapp facilita l’accés universal a través d’unes plaques elaborades pensant en cada detall perquè siguin el màxim d’inclusives, incloent-hi elements per a persones amb visibilitat reduïda com és el color taronja, la mida de la lletra de les plaques, el Braille, pictogrames per a persones amb discapacitat cognitiva. També ha destacat la importància del menú accessible en diferents idiomes, amb la seva llengua de signes i subtitulació corresponent.

D’altra banda, ha parlat de la possibilitat que ofereix Parlapp a l'hora d’avaluar el nombre de visites de cada punt distribuït pel país. Això permet obtenir dades com els llocs turístics més i menys visitats a través de la plataforma, els idiomes més escanejats, els dies de més afluència, etc. Ha destacat com s’ha arribat a tenir puntes de 1.000 escanejos diaris.

També ha participat Toni Fernández, conseller d’accessibilitat del Comú d’Escaldes-Engordany explicant com Parlapp és un exemple pràctic de com l’accessibilitat universal representa una inversió amb beneficis i de la que tothom en pot treure profit.

L'emissió d'aquest programa a escala internacional ajuda a donar visibilitat de com Andorra és un país per tothom on la seva cultura és accessible i que s'està treballant i fent esforços perquè sigui el màxim d'inclusiu possible. A més, demostra com és pioner apostant per l'emprenedoria social i creant projectes únics i inclusius, fets i desenvolupats per gent del país. D'aquesta manera, Parlapp torna a situar Andorra en el mapa de destinacions inclusives.

Sintonitza’t amb el programa i escolta l’entrevista sencera:"Frontera- 15/10/2022 | minut 01:30 | rne"

Altres notícies relacionades:

(9 d’octubre del 2022)
Parlapp situa Andorra en el mapa de destinacions inclusives
 
¿Quieres compartirlo en tus redes sociales?