Serveis
Andorra Parl'App
Domingo 09 octubre de 2022 / Notícias
"Les persones sordes que visitin Andorra poden moure's per bona part del país sense barreres".

Així comença el reportatge emès al Programa "En lengua de Signos" de La 2 de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE).

El Programa "En lengua de Signos" és un espai inclusiu i accessible a les persones sordes amb continguts d'actualitat sobre tecnologies per l'accessibilitat, art i cultura i històries de superació. Un recorregut setmanal que elimina els perjudicis que hi ha al voltant del col·lectiu de persones sordes i que està pensat per TOTS: en llengua de signes, amb subtítols i llengua oral.

L'emissió d'aquest programa a escala internacional ajuda a donar visibilitat de com Andorra és un país per tothom on la seva cultura és accessible i que s'està treballant i fent esforços perquè sigui el màxim d'inclusiu possible. A més, demostra com és pioner apostant per l'emprenedoria social i creant projectes únics i inclusius, fets i desenvolupats per gent del país. D'aquesta manera, Parlapp situa Andorra en el mapa de destinacions inclusives.

El contingut del programa va ser enregistrat durant una visita realitzada per un grup de persones referents i influents de la comunitat sorda a diferents punts d'interès turístic i cultural d'Andorra. En el programa es recullen els testimonis d'aquestes persones on valoren molt positivament la iniciativa i també les entrevistes realitzades a la Ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, el director de producte i nous projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, el director comercial d'Andorra Turisme, Joaquim Tomàs, i un dels socis-fundadors de Parlapp, Quim Barceló.

"És un projecte molt interessant que es desenvolupa a través d'una iniciativa privada, però que es combina amb la voluntat del govern de ser cada vegada més accessible en tots els sentits (...) "

Judith Pallarés | Ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat del Govern d'Andorra
"No és només per a persones sordes. És per a tothom. Persones sordes, cegues, amb mobilitat reduïda, per a tothom (...). M'ha agradat moltíssim."

Alberto Fernández | CEO Deafnology
"Ells han buscat aquesta informació 100% accessible sense necessitat d'anar acompanyats tot el temps d'un intèrpret (...). Esperem que aviat hi hagi més punts accessibles"

Antonio Jesús Vega | COMUNICAdos
"Som un destí que estem fent molts esforços amb tot el que ha de veure amb el turisme inclusiu, creiem, evidentment, que som un destí obert a tot tipus de públic (...)"

Enric Torres | Director de producte i nous projectes d'Andorra Turisme

Mira el reportatge sencer:


"En lengua de signos - 09/10/2022 | minut 21:22 | rtve"

El reportatge acaba dient que Andorra és tot un exemple que esperen que se segueixi en altres paísos d'Europa.Altres notícies relacionades:
(16 de setembre de 2022)
Andorra acull un Fram-Trip per promocionar el turisme inclusiu

(5 d'agost de 2022)
Andorra, destinació de turisme accessiible

(26 d'octubre de 2021)
Presentació projecte Parlapp a Andorra

 
¿Quieres compartirlo en tus redes sociales?